ZSOLT mesterfodrászat Debrecen, fodrász debrecen, fodrászat, hajvágás, fodrász, mesterfodrász Debrecen, hajvágás, női fodrász Debrecen, férfi fodrász Debrecen, frizurák, hajfestés, melírozás, frizura divat, hajdivat


Hír: : Jótanácsok fodrászhoz való bejelentkezéshez!
(Kategória: Hajvágás)
Küldte: zigi
péntek 23 április 2010 - 15:22:33


1. Ha bejelentkeztél a fodrászhoz légy nyitott az alternatívára,
a fodrászok azért is szakértők, mert tudják, mit lehet és mit nem.


2. Akinek kerek az arca, annak érdemes lemondani az állig érő, telt frizurákról.
Sokkal jobban áll a lépcsőzetesre vágott, fejtetőnél teltebb frizura, mely oldalt tépett és lefelé ritkított, mert ezzel optikailag megnyúlik az arc.
A hosszát pedig nyugodtan hagyhatod vállig érőnek.3. Új rövid frizura? Gondolj mindig arra, hogy egy új vágással esetleg át kell gondolni a megszokott öltözködést és sminkelést is. Ha szeretnél szexis lenni, és nem akarod, hogy nagyon fiúsnak tűnj, akkor az eddiginél hangsúlyozd ki jobban a szemed vagy a szád. A feltűnő fülbevaló pedig mindig extra nőiességet kölcsönöz...

4. Erős és sűrű – ilyen minőségű hajjal sokféle frizurát megengedhet magának az ember. Minden hajszínhez nagyon jól áll az erősen geometrikus apródfrizura és az egyenes vonalú rövid fazon. Az ilyen tiszta kontúroknál fontos, hogy rendszeresen igazíttasd meg a frizurát, és ápold naponta, hogy tényleg ragyogó legyen.
5. A ruha, a blúz és a top kivágása illeszkedjen a frizurához. Az állig érő hajnál a kerek és nyak közeli kivágás az ideális. A loknik mellett nagyon jól mutat a mély dekoltázs, a vékony pántos topok pedig még nőiesebbé teszik az összhatást. A hosszú hajat jól lehet párosítani a V-kivágással és a mély dekoltázzsal. A rövid hajhoz szinte minden illik, eljátszhatsz a mélyre vetődő pillantásokkal és a garbókkal is.

6. A frufru és a homlokba hulló tincsek variációi kiegyenlítik a hosszúkás arcot.

7. Frizura, testmagasság és az arányok – ezeknek egymáshoz illeszkedni kell. A 160 centinél alacsonyabbak számára ezért nem előnyös a túl hosszú haj.

8. Az enyhén tépett végek épp a vékony szálú hajhoz illenek, maximum állig érő, kicsivel hosszabb fedőtincsekkel és frufruval, hogy az arcnál teltebb legyen a frizura. Az okos fodrászok alá vágnak pár rövidebb „támasztó” tincset is, amelyek a fedő réteg alatt láthatatlanul telítik a frizurát. A túlságosan hosszúra hagyott haj viszont csak még vékonyabbnak mutatja a hajat.

9. Rövidebb vagy hosszabb? Aki nem akarja elkötelezni magát, annak olyan frizurára van szüksége, amelyet úgy lehet növeszteni egy ideig, hogy nem veszíti el a formáját. Ideális az erősebben lépcsőzött, keskenyre vágott-tépett frizura, rövidebb oldalsó és hosszabb nyaki részekkel – állig érően éppolyan jól néz ki, mint vállig érően.

10. Még teltebbet szeretnél? Akkor növekedési iránnyal ellentétesen tekerd fel a tincseidet a csavaróra. Így egyértelműen feszesebbek a loknik, bujábbnak látszanak, és szebbek lesznek. További előnye, hogy nem nyúlnak ki olyan hamar.
11. Az engedetlen tincsek megzabolázása már a hajmosás után elkezdődik: fésüld szorosan a fejedre a nedves hajat, fixáld hajlakkal, és hagyd megszáradni. Később rendezd el egy nagy fogú fésűvel, majd ha akarod, lakkozd be megint.

12. A dauer sápadttá, fénytelenné teheti a világos hajat. Ha szeretnéd felfrissíteni a színt, ne válassz hideg, hamuszínű árnyalatokat, mert csak még tompábbnak és mattabbnak fog kinézni. Ideálisabbak a meleg színek, mint az arany vagy a réz.

13. A vágás a lényeg – az erős, természetesen göndör hajnak is az a legjobb, ha nem vágatod nagyon rövidre és nagyon egyenletesre. A fedő rész legyen láthatatlanul lépcsőzött, úgy, hogy az alatta lévő haj vékonyabbnak tűnjön, de optikailag egységes hosszúságúak legyenek.
14. Ha tetszenek a 20-as évek vízhullámai permetezd be a hajad hajformázó spray-vel, a homlokba fésült tincseket pedig tűzd meg egyforma távolságban hosszú klipszekkel, közben told el egy kissé a hajat. Szárítsd meg hajszárítóval az egyes részeket, majd távolítsd el a klipszeket, és fésüld át óvatosan.

15. Ha hajad a tövénél lapos a vékony tincseket a hajtőtől kb. 10 cm távolságra fogd be a hajsütő vasba, és tekerd fel. A hajvégek maradjanak ki. Tartsd rövid ideig, majd húzd ki óvatosan, és hagyd kihűlni.

16. Ha feltöltődtek a hajszálak, és mindenfelé állnak, hajmosás után fújd be kevés nedvességpótló spray-vel, és szárítsd meg azonnal. Ha mégis repkednek: egy csipetnyi krémet vagy hajviaszt kenj szét a tenyereden, és simítsd le a repkedő hajszálakat.

17. Ha a töredezett hajvégeket rendszeresen rövidebbre vágatod, az egészséges végekkel újra telt és ragyogó lesz a frizura.Ezen hír származási helye: Zsolt Mesterfodrászat Debrecen
( http://fodraszdebrecen.hu/news.php?extend.7 )