ZSOLT mesterfodrászat Debrecen, fodrász debrecen, fodrászat, hajvágás, fodrász, mesterfodrász Debrecen, hajvágás, női fodrász Debrecen, férfi fodrász Debrecen, frizurák, hajfestés, melírozás, frizura divat, hajdivat
 • Asthma Treatment
 • Allergy
 • Bronchitis Cure
 • Back Pain Problems
 • Abdominal Pain Overview
 • Cholesterol Diseases
 • Anemia Treatment
 • Vision Problems
 • Mental Disorders
 • Depression Treatment
 • Hajhullás általában

  Cikk hozzaszolas nincs engedelyezve
  Sokunk észleli, hogy nincs minden rendben a hajunkkal. Más a hajunk vagy talán hullik? A tapintás , a kezelhetőség,a textura fontos, ezeket a definiseket kezelhetjük, de a hullás az ami igazán gondot okoz.


  A hullás lehet több fajta: betegség okozta, foltos, sávos, hormonális,gyulladásos, élettani gyengeség,és évszakos.
  A biológiai folyamatok mellett sokkal hangsúlyosabbak a modern életvitel okozta tényezők.
  A folyamatos testi-lelki terhelés, stressz hatására a szervezetből nagy mennyiségben távozik B2-vitamin, amely meglétekor segíti az oxigén felhasználást a hajtüszőben. Ha a szervezetünkben nincs elég cink , amik felelősek a kollagének és fehérjék kialakulásában, akkor a hajunk is hullhat, sőt a körmünk elvékonyodik, töredezik,és fehér foltok alakulnak ki rajta.

  A hajnövekedésnek négy fázisa van: növekedési szakasz, stagnálás, hullás, újranövés,

  Ezt a négy fázist hajváltásnak hívjuk, aminek forgási sebessége van. A forgási sebesség függ a nemtől, életkortól. Pl. egy harmincas nőnek ez a négy fázis öt év alatt zajlik le, míg ugyan ennyi idős férfinak ez kettő év. Ez az oka annak hogy a férfiaknak nem nő meg olyan hosszúra a haja. Általában a hullási szakaszt észleljük a minden napokban, pedig a kihulló hajszál szőrtüszőjében már ott van az új.

  - tipp: a mosást követő harmadik nap reggelén egy fehér lepedő felett fésüljük át alaposan a hajunkat, majd számoljuk meg. Ha százhúsz alatt van, akkor nyugodjunk meg, de nagyon gyorsan, és ne stresszeljük magunkat e miatt.

  A tavaszi őszi váltás a természet része lehet, hiszen az állatvilágban is találkozunk ezzel.

  csecsemő korban a 6-8. héten hullik ki a haj, mely után új, terminális szálak fejlődnek. A következő állomás a kamaszkorhoz kötődik amikor megnő az androgénszint.

  A kismama kort is érintik a változások, hiszen itt is komoly hormonváltozások zajlanak le.

  Fontos a táplálkozás és annak a felszívódása, a cink hiány okozhat mind két nemben a tesztoszteronnak a hajhagyma működést gátló dihidro-tesztoszteronná alakulásában gondot. Kell még a vas,szilícium, valamint a, e, és b vitaminok.

  email valakinek  Nyomtatóbarát változat   Hír létrehozása pdf formátumban
  csütörtök 27 október 2011 - 11:35:45  by zigi

  Elérhetőségeink

  Cím:Hunyadi János utca 16
  4026 Debrecen
  GPRS:
  47.534874,21.624388
  E-mail:
  info@fodraszdebrecen.hu
  Tel.: 52/439-739

  Nyitvatartás:
  Október 1 - Április 1 07:30 - 20:00
  Április 1 - Október 06:00 - 22:00
  Szombat 6.30-tól 15.00-ig